Logo - loom.sk

Logo - loom.sk

Policajný odborový zväz vyzýva ministra vnútra na okamžitú reakciu: Kritická situácia v policajnom zbore sa zhoršuje

Policajný odborový zväz v Slovenskej republike vyzýva ministra vnútra na okamžité riešenie zhoršujúcich sa podmienok v Policajnom zbore. Na zasadnutí v Banskej Bystrici zhodnotili kritickú situáciu a pripravujú sa na rozporové konanie s Ministerstvom financií.

Rada predsedov apeluje na ministra vnútra

Rada predsedov Základných organizácií Odborového zväzu polície sa 21. júna 2024 zišla v Banskej Bystrici, aby prerokovala zhoršujúci sa stav v Policajnom zbore Slovenskej republiky. Po dôkladnom zvážení situácie sa jednomyseľne rozhodli vyzvať ministra vnútra na okamžitú reakciu a nápravu podmienok, ktoré neustále degradujú.

Čoraz horšie pracovné podmienky

Policajný zbor čelí prehlbujúcemu sa úpadku v podmienkach výkonu služby. Táto situácia je dôsledkom nielen nedostatku financií, ale aj chýbajúcej podpory zo strany vedenia Ministerstva vnútra. Policajti dennodenne bojujú s nedostatočnými zdrojmi, čo vážne ovplyvňuje ich schopnosť efektívne plniť svoje úlohy a chrániť občanov.

Rozporové konanie s Ministerstvom financií

V piatok, 28. júna 2024, sa uskutoční rozporové konanie k zásadným pripomienkam Ministerstva financií Slovenskej republiky. Tieto pripomienky sa týkajú nedostatku finančných prostriedkov na realizáciu opatrení na zlepšenie finančného zabezpečenia príslušníkov ozbrojených síl a ozbrojených bezpečnostných zborov.

Finančné zabezpečenie a jeho dopad

Nedostatočné financovanie má priamy dopad na kvalitu života policajtov a ich rodín. Policajný odborový zväz zdôrazňuje, že bez adekvátneho finančného zabezpečenia je nemožné zabezpečiť potrebnú motiváciu a udržanie kvalifikovaných pracovníkov v službe.

sr pl1

Výzva na podporu: Čierne stužky

Všetci policajti a sympatizanti, ktorí podporujú výzvu na zlepšenie podmienok v Policajnom zbore, sú vyzvaní, aby sa pripojili k symbolickej akcii. Od 12:00 hod. dňa 24. júna 2024 do 28. júna 2024 sú vyzvaní označiť seba alebo svoje motorové vozidlá čiernou stužkou.

Význam symbolickej akcie

Táto akcia má za cieľ poukázať na kritickú situáciu v Policajnom zbore a mobilizovať verejnosť na podporu požiadaviek policajtov. Čierne stužky sú symbolom smútku a solidarity, vyjadrujú nespokojnosť so súčasným stavom a volanie po zmene.

Potreba okamžitej reakcie

Policajný odborový zväz očakáva, že výzva na označenie čiernou stužkou získa širokú podporu. Je dôležité, aby vedenie Ministerstva vnútra a Ministerstva financií pochopilo závažnosť situácie a podniklo konkrétne kroky na nápravu.

Budúcnosť Policajného zboru

Bez okamžitých opatrení hrozí, že sa stav v Policajnom zbore bude naďalej zhoršovať. Je nevyhnutné zabezpečiť nielen finančné prostriedky, ale aj systematickú podporu, ktorá umožní policajtom vykonávať svoju prácu efektívne a s dôstojnosťou.

Spoločná snaha o lepšiu budúcnosť

Situácia v Policajnom zbore je alarmujúca a vyžaduje si okamžitú pozornosť. Policajný odborový zväz vyzýva všetkých zainteresovaných, aby sa pripojili k výzve a spoločne sa usilovali o zlepšenie podmienok pre našich policajtov. Spoločne môžeme dosiahnuť pozitívne zmeny a zabezpečiť, aby naši policajti mohli plniť svoje úlohy v bezpečnom a podporujúcom prostredí.

Zdroje:

ozpsr.sk – Výzva pre všetkých policajtov

Foto: Canva, video: YouTube

Populárne

Prečítajte si tiež

Minimálna mzda na Slovensku sa do roku 2027 zvýši takmer na 1000 eur

Parlament schválil v stredu 23.10.2024 novelu zákona, ktorá prinesie...

Slovensko SPACE: Investície do vesmírneho sektora a špičkových inovácií

V rámci Programu Slovensko SPACE, Ministerstvo školstva oznámilo dopytovo-orientovanú...

Lekárske odborové združenie vyzýva vládu na okamžité riešenie situácie v zdravotníctve

Ak vláda nezačne riešiť problémy zdravotníctva, 2462 lekárov podá...

Envirorezort otvára výzvu za takmer 30 miliónov eur na podporu recyklácie a opätovného použitia odpadu

Ministerstvo životného prostredia SR vyhlásilo výzvu na financovanie projektov...