Logo - loom.sk

Logo - loom.sk

Denník N. Noviny, z ktorých sa valí nenávisť bez pridanej hodnoty, sú zbytočné

“Natáčal videá s Blahom, konšpiroval o prezidentke a vyháňal vyšetrovateľov zo Slovenska.” Takto predstavil Denník N nového predsedu strany Hlas-SD Matúša Šutaja Eštoka. Povedzte mi jeden jediný dôvod, prečo by som mal považovať tento jedovatý plátok za seriózny denník? Pýta sa publicista a mediálny analytik Eduard Chmelár.

„Seriózna žurnalistika poskytuje čitateľovi všestranné, komplexné a spoľahlivé informácie, nie zlomyseľné hejty,“ dodal Chmelár.

Osobná skúsenosť s mediálnym skresľovaním

Chmelár tiež spomína svoju vlastnú skúsenosť s podobným prístupom médií. Denník N ho v minulosti uviedol ako „človeka, ktorý vystupuje v konšpiračných médiách“, pričom ignorovali jeho úspechy a akademické dosiahnutia. „Mám na svojom konte niekoľko úspešných kníh, desiatky odborných štúdií a novinárske ceny. To všetko bolo zredukované na jednu stupídnu vetu,“ dodal Chmelár.

Kritika po atentáte na premiéra

Chmelár tiež kritizoval Denník N za ich reakciu po atentáte na premiéra. Denník žiadal detailné informácie z jeho zdravotnej dokumentácie, čo Chmelár považuje za neprijateľné. „Odhliadnuc od toho, že im asi nič nehovorí ochrana osobných údajov, prečo si také niečo nežiadali aj od ostatných premiérov?“ opýtal sa Chmelár.

Úloha médií v demokratickej spoločnosti

Chmelár zdôrazňuje, že úlohou médií je informovať, nie bojovať. „Politik nemá byť pre novinára nepriateľ, ale partner. Úlohou žurnalistu je poskytnúť objektívne informácie, ktoré pomôžu ľuďom lepšie sa rozhodovať,“ uviedol Chmelár. Kritizuje médiá hlavného prúdu za to, že pravdu nehľadajú, ale vlastnia, a že sa k ľuďom správajú podľa svojich sympatií.

Na záver Chmelár dodáva: „Z Denníka N sme sa tak nedozvedeli nič, iba to, koho nenávidia, bez akejkoľvek pridanej hodnoty. A na to noviny čítať nepotrebujem.“

Zdroje:

  1. Eduard Chmelár – Noviny, z ktorých sa valí nenávisť bez pridanej hodnoty, sú zbytočné
  2. Denník N – Sedem tvárí Šutaja Eštoka: natáčal videá s Blahom, konšpiroval o prezidentke a vyháňal vyšetrovateľov zo Slovenska

Populárne

Prečítajte si tiež

Envirorezort otvára výzvu za takmer 30 miliónov eur na podporu recyklácie a opätovného použitia odpadu

Ministerstvo životného prostredia SR vyhlásilo výzvu na financovanie projektov...

Bolton varuje pred Trumpovou možnou snahou o vystúpenie USA z NATO

Bývalý poradca pre národnú bezpečnosť Bieleho domu John Bolton...

Návrh štátneho rozpočtu smeruje na tripartitu s dôrazom na konsolidáciu a sociálne výdavky

Ministerstvo financií SR zverejnilo návrh štátneho rozpočtu, ktorý bude...